Dairesel planlı bir merdiveni çevreleyen duvarlar düz ise ve alanı daha verimli kullanmak; çıkış hattını rahatlatmak için ne yapabiliriz?
Basamakların dairesel sınırlarını kaldırıp basamakları duvar sınırına dek uzatabiliriz. Blumaq’ ın Menderes’ te bulunan deposuna uyguladığımız bu merdiven de temel olarak bu prensip üzerine kuruldu.
Farklı kat yüksekliklerini birbirine bağlayan tek planda 3 kat birbirine bağlanırken, aynı ölçülerde basamakların belirli bir ritimle dizilmesinden oluşan bu merdivenin değeri sıradan bir göz ile anlaşılmasa da, iniş çıkışta daireyle kısıtlanmış merdiven planlarını aşıp dikdörtgen sınıra dek taşmak, istendiği takdirde merdiven kovasının ne kadar verimli kullanılabileceğine müthiş bir kanıt oluşturuyor.
Merdivenin taşıyıcıları tamamen kalın çelikten oluşuyor ve iç hattaki korkuluk fonksiyonuna sahip dolu malzemeye tezat olarak dış hatta çerçevelenmiş mesh (genişletilmiş metal) malzeme kullanılıyor. Alanı tüm verimliliğiyle kullanabilmek için korkulukların bütünlüğünü feda ederken, Gestalt prensibine göz kırpan mesh korkuluklarla kaybettiği puanları fazlasıyla geri topluyor.
Yüzey kalitesi olarak lüks iç mekan merdivenlerinden hiç bir farkı olmadığını belirtmekte fayda var. Yüzey kalitesinden verilmeyen ödün, ahşap basamaklarda kendini gösteriyor. Masif ahşap yerine kayın masif panel kullanımı merdivendeki tek ekonomik seçim olarak yer alsa da çevresel kalitenin yüksekliği masif panelleri de sırtlanıyor ve toplamda kalite hissi çok yüksek bir “depo merdiveni” elde ediliyor.
Taban Alanı: 1920 x 1920 mm
Yükseklik: 7877 mm (45 Basamak, 47 Rıht, 2 Sahanlık)
Basamak Genişliği: 700 mm
Renk: Jet Black, RAL 9015
Basamaklar: Ahşap, Masif Panel, Kayın
Korkuluk: Genişletilmiş Metal (Mesh)
Tasarım: Konu Merdiven + Yonca Sirmen İçmimarlık
Yapım Yılı: 2017
Small, Dairesel Planlı (O), Yandan Taşıyıcılı, Çelik Korkuluklu, Ahşap Basamaklı, İç Mekan
#daireselmerdiven #icmekan #ahsapbasamak