3 tarafı kalın duvarlarla kaplı bir merdiven kovasının tek açık cephesinden girip üst katta alt girişe paralel çıkmak isteseniz ne yapardınız?
A) 2 metre bir mesafede yaklaşık 3 metre yüksekliğe dümdüz bir merdivenle, 45 dereceden çok daha fazla bir eğimle çıkarsınız.
B) Dikdörtgen alanda dairesel bir merdiven kullanarak basamak derinliği ve genişliğini gözden çıkarırsınız.
C) Başlangıç hizasını boş kenara paralel kurgular ve tam bir U çizerek 180 derece dönüp üst katın duvarına toslarsınız.
D) U Planın üst katta duvara değil de ofisin içine çıkmak için kurgularsınız. Merdiveni çevreleyen yan duvarlardan birini kırarsınız.
E) Konu Merdiven’ i çözüm ortağı olarak seçersiniz.
Bu problemin çözümü için kafa yoran Baran Ambalaj yetkililerinin, E şıkkını en pahalı şık olarak görmesinin üzerine, önce rahatlık arayışı ile ilk iki şıkkı elemesi ve C şıkkının fizibilite olarak gerçekçi olmadığını görmesinin ardından, D şıkkında bahsedilen duvarlardan hangisinin kırılmasının daha faydalı olacağı üzerine çeşitli usta ve merdiven firmalarıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde tatmin olmamaları sonucunda E şıkkında yer alan Konu Merdiven ile irtibata geçmeleri bu merdivenin hikayesini oluşturuyor.
Fabrikanın mühendisleri verimliliğe ve profesyonelliğe verdikleri önem sebebiye know-how birikimine güvendikleri Konu Merdiven ile yapılan görüşmeler neticesinde, merdivenin fiyatının emsallerinden çok daha yüksek olmasına karşın “tek atış” şanslarını en iyi biçimde değerlendirip, işi merdiven tasarımının en iyisine bırakmaya karar verdikten sonra, aldıkları kararın ne kadar doğru olduğunu tecrübe ettiler. Merdiven planlamasını ehline bırakarak zamandan ve kendi iş gücü kayıplarından tasarruf ettiklerini, görüşmelerde Konu Merdiven’ in not defterindeki “tek çözüm” notundaki sketch üzerinden ilerlendiğinde fark ettiler.
Alanında uzman bir firmanın, üst mühendis kadrosunun estetik kaygı ve fonksiyonellik arayışını şansa bırakmaması bu nev-i şahsına münhasır merdivenin ortaya çıkmasını sağladı. Paravan tipi korkuluk kullanımının ilk örneklerinden olan bu merdivende basamak kaplaması olarak granit kullanıldı.
Taban Alanı: 2120 x 2020mm
Yükseklik: 2600mm (15 Basamak, 15 Rıht)
Basamak Genişliği: 780 mm
Renk: Perlbeige, RAL 1035
Basamaklar: Doğaltaş, Granit, Nero Zimbabwe
Korkuluk: Paravan Tipi Çelik ve 12mm Temperli Cam
Tasarım: Konu Merdiven
Yapım Yılı: 2019
Small, U Planlı (dar), Alttan Taşıyıcılı, Cam ve Çelik Korkuluklu, Doğal Taş Basamaklı, İç Mekan
#panelkorkuluk #omurgalimerdiven #dogaltas